رابطۀ بیماری کرونا و اقتصاد خانوادهها درآمدزایی
رابطۀ بیماری کرونا و اقتصاد خانوادهها درآمدزایی
در دوران بیماری کرونا یا کوید -19، بیشترین آسیب به ضعیفترین جوامع حاشیهنشین میرسد. دانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاه مک گیل در یک پروژۀ تحقیقاتی به بررسی رابطۀ بین کرونا و اقتصاد خانوادهها و همچنین آسیبهای اقتصادی ناشی از پاندمی کرونا و شیوۀ انتشار آن در میان طبقات مختلف اجتماعی پرداختهاند.
کامیل کلمنت، دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه مک گیل با بررسی شیوۀ انتشار این بیماری در این دوران، به اثبات این واقعیت غمانگیز میپردازند. امری که در بسیاری از بحرانهای ناشی از اپیدمی بیماریها در طول تاریخ بارها بارها تکرار شده است.
نانسی راس، مدیر گروههای اجتماعی تحقیقات در حوزۀ سلامت همکاری میکند. این پژوهشها نشان داده است که بیماری همهگیر کرونا باعث شده که مردم به لحاظ اقتصادی دچار بحرانهایی شوند. کامیل کلمنت نیز که در زمینۀ محیط زیست و توسعه فعال بوده و رئیس انجمن دانشجویی محیط زیست مک گیل است به عنوان دستیار پژوهش با او همکاری میکند.
هر چند که همهگیری بیماری کوید-19، به عنوان یک مسئلۀ بهداشتی به آزمایشگاهها مربوط میشود، اما در پژوهشهای نانسی راس درآمد، به عنوان یک عامل اجتماعی انتشار کرونا بررسی شده است. در این پژوهشها مشاهده شده که این بیماری بر برخی از گروهها و طبقات اجتماعی، بیشتر از دیگر طبقات اجتماعی تأثیر میگذارد.
راس اطلاعات مربوط به کرونا را از هنگامی که وارد کانادا شده بود، دنبال میکرد. سپس تصمیم گرفت که میزان شیوع و انتشار این بیماری را با توجه به شرایط اجتماعی بررسی کند و ببیند که آیا این بیماری نیز به همان شیوۀ تاریخ الگوبرداری شده است یا خیر؟
راس میگوید: «همان طور که در طول تاریخ نیز بارها و بارها شاهد بودهایم، در چنین شرایطی اقشار ضعیف جامعه بیشترین آسیب را میبینند. شاید به دلیل این که شرایط کامل رعایت بهداشت را در دوران قرنطینه ندارند و همچنین از تغذیۀ مناسبی برای تقویت قوای جسمانی خود برخوردار نیستند.»
این موضوع خیلی ناعادلانه است که مردمی که در طبقات پایین اجتماع هستند، درست در در برابر دیدگان همه به ویروس کرونا آلوده شده و بیش از بقیه به دلیل ابتلا به کوید-19 جان خود را از دست میدهند. این ویروس دقیقاً همانطور که فکر میکردیم و در تمام اپیدمیهای طول تاریخ دیده بودیم، در میان جامعه پخش شده است.
البته یک مورد استثنا نیز وجود دارد. پژوهشهای موردی راس و کلمنت در مورد شهرهای مختلف نشان داده که شهر دیترویت واقع در آمریکا، از این قاعده مستثنی است. این شهر از نظر اقتصادی محروم بوده و بسیار فقیر است. از آنجایی که فاصلۀ طبقاتی در دیترویت چندان محسوس نیست، تفاوت نرخ ابتلا به بیماری کرونا در میان طبقات مختلف نیز چندان زیاد نیست.
پس از انجام این پژوهشها راس و کلمنت میخواهند آن را به صورت کاربردی درآورده و آن را در جهان آموزش دهند. مراحل بعدی پژوهش آنها، گسترش تحقیقات در شهرهای سراسر جهان و کاوش در سایر عوامل اجتماعی در زمینۀ سلامت مانند نژاد، جنسیت، سن و شغل است.