تفاوت ریجکت، رفیوز، دینای و سایر اصطلاحات نامۀ ریجکت ویزا
زمانی که شما پاسخ درخواست ویزای خود را دریافت میکنید، با واژگان متفاوتی روبهرو میشوید. این واژگان ممکن است به صورت اپروود (Approved) باشد که به معنای پذیرفته شدن است و در نامۀ پذیرش ویزا دیده میشود.
سایر اصطلاحات که در نامۀ ریجکت ویزا به چشم میخورند، عبارتند از رفیوز (Refuse) که از لحاظ لغوی به معنای امتناع کردن و قبول نکردن است؛ ریجکت (Reject) که به معنای رد کردن است؛ و دینای (Deny) که معنای انکار و رد کردن دارد. همچنین واژههای دیکلاین (Decline) به معنای رد کردن و نپذیرفتن یا اینالیگیبیلیتی ( ineligibility) به معنای صلاحیت نداشتن نیز ممکن است در نامۀ ریجکت ویزا دیده شوند.
سه واژۀ رفیوز، ریجکت و دینای و هم چنین دیکلاین و صلاحیت نداشتن، همگی معنای منفی دارند و بدین معنا هستند که با درخواست ویزای شما موافقت نشده است. اما هر کدام معناهای متفاوتی در ادارۀ مهاجرت کشورها دارند. بنابراین باید بدانید که در صورتی که مهر ریجکت، رفیوز و یا دینای بر گذرنامهتان زده شد، باید چه اقدامی را انجام دهید.
اولین و مهمترین اقدام این است که خود را نبازید و بدانید که این پاسخ منفی، جواب «نه» قطعی نیست و همیشه راه دیگری را میتوان پیدا کرد. بهترین و مفیدترین و البته سریعترین راه نیز در دست مشاوران مهاجرت مجرب و کارکشتهای است که در این زمینه تخصص دارند.
بیتردید اگر از ابتدا برای درخواست ویزا از مشاوران و کارشناسان مهاجرت، کمک بگیرید، احتمال گرفتن پاسخ منفی برای شما کمتر خواهد بود. آشنایی با چگونگی تنظیم و ارسال مدارک، نحوۀ پر کردن فرمها و سایر امور مربوط به درخواست ویزا، در تخصص کارشناسان مهاجرتی است.
اما اگر از ابتدا با ما نگرفتهاید و حالا جواب منفی دریافت کردهاید هم نگران نباشید. کار را باید به افراد کاردان بسپارید. برای جلوگیری از اتلاف وقت و انگیزه و سرمایهتان، هر چه زودتر با کارشناسان مجرب ما در کانادا اپلای تماس بگیرید.
ما هم در این مقاله برای رفع نگرانیهای شما، مفاهیم رفیوز، ریجکت و دینای را برای شما توضیح میدهیم. در ادامه نیز خواهیم گفت که در صورت مواجهه با هر یک از این پاسخها، باید چه تصمیماتی را اتخاذ کنید.
ریجکت در اروپا و کانادا چه معنایی دارد؟
اگر در تقاضای ویزای برای یک کشور اروپای غربی و یا کانادا، بر روی نامۀ درخواست شما مهر ریجکت بخورد، بدین معناست که شما در مرحلۀ اول یعنی بررسی مدارک رد شدهاید. یعنی این که شما مدارک کامل را برای درخواست ویزا ارائه ندادهاید و درخواست شما دارای اعتبار کافی نیست. به همین دلیل هم در همان مرحلۀ اول و پیش از بررسی کیفی مدارک، ریجکت شدهاید. به زبان سادهتر میتوان گفت که نقص پرونده عامل ریجکت درخواست ویزا میشود.
عوامل کلی که باعث ریجکت درخواست ویزا میشوند
1.اعتبار نداشتن پاسپورت
2.ارائه نکردن گواهی تمکن مالی
3.ناقص بودن فرم اطلاعات فردی
4.قدیمی بودن عکسهای ارسالی و یا نامتناسب بودن با فرمت سفارتخانه
5.اگر شما برای ویزای تحصیلی کانادا اقدام کرده باشید، باید حتماً نامۀ پذیرش تحصیلی را ارسال نمایید، در غیر این صورت درخواست ویزای تحصیلی شما ریجکت میشود.
6.اگر شما برای ویزای مجوز آزاد کار (Open Work Permit) کشور کانادا اقدام کرده باشید، باید حتماً نامۀ کارفرما را به مدارکتان ضمیمه کنید. در صورتی که این کار را انجام ندهید، مدارک شما ناقص خواهد بود.
7.اگر شما برای ویزای خوداشتغالی اقدام کردهاید، باید مدارکتان در زمینۀ تواناییهای شغلیتان در پنج سال گذشته کامل باشد.
8.اگر شما برای ویزای توریستی کانادا به جهت بازدید از اقوام و یا اسپانسرشیپ تقاضا دادهاید، باید مدارک نسبت و خویشاوندی و یا حامی خود را در تقاضایتان ارسال کنید. عدم ارسال این نامه، باعث ریجکت درخواست شما خواهد بود.
9.اگر شما برای ویزای استارتاپ اقدام کرده باشید، باید موافقتنامۀ شرکت مربوطه را در تقاضایتان قید کنید تا درخواستتان ریجکت نشود.
10.اگر شما برای ویزای سرمایهگذاری اقدام کردهاید، باید مدارک لازم جهت سرمایهگذاری را ضمیمۀ پروندۀ خود کنید که درخواست شما مشمول قانون ریجکت نشود.
لینک مهاجرت از طریق سرمایه گذاری(کلیک کنید)
نکتۀ مهم در مورد ریجکت این است که تکمیل پرونده، مسئولیتی است که کاملاً بر گردن متقاضی است. بنابراین مسئولیت هر گونه نقص پروندهای که باعث ریجکت درخواست ویزا شود، بر عهدۀ متقاضی بوده و هزینههایی که برای ویزا پرداخت شده است، بازپرداخت نخواهد شد.
رفیوز در اروپا و کانادا چیست؟
معمولاً در اروپای غربی و کانادا، رفیوز درخواست ویزا، فرد را یک مرحله از ریجکت جلوتر برده است. زمانی درخواست ویزای فردی رفیوز میشود، مدارک او کامل است و در مرحلۀ پردازش و بررسی قرار گرفته است. اما در این مرحله نتوانسته رضایت و موافقت افسر پرونده را کسب کند.
در مرحلۀ بررسی مدارک، نه تنها باید مدارک متقاضی کامل باشد، بلکه باید توانایی این را داشته باشد که رضایت افسر کنسولگری، به عنوان نمایندۀ ادارۀ مهاجرت را برآورده کند. در نتیجه شما باید از دید ادارۀ مهاجرت صلاحیت یا الیگیبیلیتی (Eligibility) لازم را داشته باشید.
بنابراین اگر متقاضی طبق بررسیهای انجام شده و قوانین مهاجرتی، صلاحیت لازم را برای دریافت ویزا نداشته باشد، رفیوز میشود. ممکن است دلایل رفیوز شدن در یک نامه به اطلاع فرد برسد و یا این که بدون هیچ توضیحی پاسخ رد برای دریافت ویزا اعلام شود.
اما بهتر است پیش از آنکه افسران ادارۀ مهاجرت پروندۀ شما را رد کنند، خودتان به همراه کارشناسان زبده نگاهی به میزان صلاحیت خود بیاندازید. به عنوان مثال اگر شما برای ویزای تحصیلی کانادا اقدام کرده باشید و نامۀ پذیرش تحصیلی شما متعلق به مراکز آموزشی معتبر نباشد، درخواست شما رفیوز میشود.
در صورتی که شما قصد مهاجرت از طریق ویزای مجوز آزاد کار (Open Work Permit) کشور کانادا را داشته باشید و نامۀ کارفرما را نیز دریافت کرده باشید، باید پیش از درخواست ویزا، از اعتبار آن کسب و کار مطمئن باشید. زیرا با توجه به شرایط جدید و به ویژه بیماری کرونا، ممکن است بعضی از کسب و کارها تعطیل شده باشند.
اگر شما قصد دریافت ویزای استارتاپ و یا سرمایهگذاری را دارید، باید مبلغ لازم در حساب شما وجود داشته باشد. هم چنین باید بتوانید دارا بودن صلاحیت لازم جهت سرمایهگذاری و یا شروع یک کار جدید را ثابت نمایید. در صورتی که مدارک و مستندات شما برای اثبات ویژگیهایتان کافی نباشد، درخواست شما رفیوز خواهد شد.
دلایل رفیوز ویزای کانادا
هر کشور بنا به قوانین و مقررات مهاجرتی خود، برای رفیوز درخواست ویزا دلایل خاصی دارد.
دینای، دیکلاین و عدم صلاحیت در آمریکا
با توجه به این که در زبان انگلیسی واژههای مختلفی برای رد شدن داریم، در کشورهای مختلف نیز این عبارات به صورتهای متفاوتی بیان میشوند. در کشور آمریکا به جای واژۀ ریجکت و رفیوز از دینای استفاده میشود. این بدان معنی است که یا پروندۀ شما ناقص بوده و یا در مرحلۀ پردازش و بازخوانی مورد تایید قرار نگرفته است. در چنین حالتی ممکن است در نامۀ ریجکت شما چنین پاسخی نوشته شده باشد: (Your request for…has been denied) یعنی درخواست شما برای ... رد شده است.
نکتۀ مهم در مورد تفاوت رفیوز و دینای در این است که اگر درخواست شما از جانب کشوری مثل کانادا رفیوز شود، شما میتوانید به این پاسخ منفی اعتراض کنید. اما در صورتی که شما از سفارت آمریکا نامۀ ریجکت دریافت کنید و درخواست شما دینای شود، نمیتوانید اعتراض کنید.
شما میتوانید در صورت دینای شدن درخواست ویزای آمریکا، از روز بعد از آن مجدداً درخواست کنید. البته باید بدانید که در چنین موردی، حتماً باید وضعیت پروندهتان تغییر قابل ملاحظهای داشته باشد. چون در غیر این صورت بار دیگر درخواست شما دینای خواهد شد و یک نمرۀ منفی نیز در پروندهتان درج میشود.
دو عبارت دیکلاین و عدم صلاحیت نیز دارای مفهومی مانند رفیوز هستند که معمولاً در آمریکا به صورت رسمی به کار میروند. البته ممکن است این دو عبارت در ادبیات ادارۀ مهاجرت کشورهای دیگر نیز مرسوم باشد. در هر صورت دیکلاین و عدم صلاحیت نشان دهندۀ این است که شما نتوانستهاید صلاحیت خود را برای افسر پروندهتان ثابت کنید. در این حالت این عدم پذیرش به زبان رسمیتر به شما اعلام شده است.
در صورت رد شدن درخواست ویزای کانادا چه کاری میتوان انجام داد؟
به صورت کلی دلایل رفیوز شدن ویزای کانادا میتواند موارد زیر باشد:
- عدم ارائۀ اسناد و مدارک مناسب و دقیق که هر چند کامل باشند اما کافی نباشند.
- عدم نمایش منابع مالی کافی برای تأمین هزینۀ سفر و اقامت در کانادا
- عدم رعایت استانداردهای امنیتی بینالمللی، مانند مواردی که متقاضی سابقۀ کیفری داشته باشد
- عدم رعایت استانداردهای بهداشتی
ممکن است فاکتورهای دیگری نیز وجود داشته باشد که منجر به رفیوز ویزای کانادا شود ، اما بسیاری از آنها در پارامترهای موارد ذکر شده قرار دارند. اگر درخواست شما رد شده باشد، ممکن است واجد شرایط درخواست تجدید نظر در رد یا درخواست مجدد ویزا باشید.
بر اساس قوانین مهاجرتی کشور کانادا اگر درخواست ویزای فردی ریجکت شده باشد، معمولاً نمیتواند به آن اعتراض کند. حتی اگر این اعتراض نیز انجام شود، نتیجهای حاصل نخواهد شد و معمولاً پاسخی دریافت نخواهد کرد. اما برای وضعیت رفیوز درخواست ویزای کانادا میتوان درخواست تجدید نظر کرد. بهترین گزینه برای شما این است که با درخواست جدید خود که آن را بهبود بخشیدهاید، مجدداً برای ویزا اقدام کنید.
اما در صورتی که درخواست ویزای فرد رفیوز شده باشد، امکان اعتراض و بازبینی پرونده برای او وجود دارد. نکتۀ مهم این است در چنین حالتی باید خیلی سریع عمل کنید و از فرصت اعتراض خود به صورت جدی استفاده کنید. قطعاً در چنین شرایطی بهترین کار این است که با یک موسسۀ حقوقی مهاجرتی واجد شرایط تماس بگیرید و کار ارزیابی پروندۀ خود را به آنها بسپارید.
رفیوز ویزای تحصیلی کانادا
احتمال رفیوز ویزای تحصیلی زمانی رخ میدهد که افسر ویزا شک کند که نامۀ پذیرش متقاضی واقعی نیست. ممکن است که شما واقعاً تمام مدارک را درست ارائه کرده باشید اما رفیوز شوید. بهترین کار برای حل این مسئله و یا حتی جلوگیری از آن، این است که مدارک و مستندات شما، واضح و قابل فهم باشند.
هر چند شانس دریافت ویزای دانشجویی کانادا پس از رفیوز شدن وجود دارد. اما این موضوع به دلایل رد شدن شما بستگی دارد. اگر شما بتوانید با انجام اصلاحات مناسب، مشکل را اصلاح کنید، حتماً در تجدید نظر، موفق خواهید شد که ویزای تحصیلی خود را دریافت کنید.
رفیوز ویزای کاری کانادا
متداولترین نوع رفیوز در ویزای کاری کانادا اتفاق میافتد. خوشبختانه در بیشتر موارد رفیوز صورت میگیرد و نه ریجکت. دلایل رفیوز میتواند عدم تمکن مالی، عدم اثبات مقصد و عدم رعایت استانداردهای بهداشتی، امنیتی یا کیفری باشد.
اما ریجکت ویزای کاری کانادا دلیل دیگری دارد که از جملۀ آن میتوان به پر شدن سهمیه و یا بیاعتبار شدن محل کار اشاره کرد. بنابراین بهتر است که پیش از اقدام برای ویزا، تمامی این موارد به درستی بررسی شوند.
چگونگی نوشتن نامۀ تجدید نظر برای ادارۀ مهاجرت کانادا
شما باید برای اعتراض به رفیوز و یا حتی ریجکت درخواستتان یک نامۀ تجدید نظر بنویسید. در نامۀ تجدید نظر بهتر است که تمام موارد زیر را درج کنید:
- تاریخ درخواست و آدرس سفارت
- مشخصات شخصی و آدرس فعلی
- تاریخ رفیوز درخواست شما
- پرسشهای اساسی نظیر این که چرا آنها از درخواست شما امتناع ورزیدهاند، چرا شما معتقدید كه آنها در تصمیم خود اشتباه كردند و اثبات این كه تصمیم آنها اشتباه بوده است.
- تاریخچۀ سفر و ویزاهای قبلی
- دلایلی که نیاز به دریافت ویزای کانادا داشتید
- بیان اهمیت و فوریت شرایط خود و نیاز به ویزا
- اسکن امضایی که با دست و روی کاغذ شده است
- کلیۀ مدارک مورد نیاز برای اثبات شایستگیتان. تمام این مدارک را در پیوست نامۀ تجدید نظر قید کنید.
توصیۀ پایانی ما به شما این است که برای جلوگیری از هر گونه مشکلی جهت دریافت ویزای کانادا، با کارشناسان ما در کانادا اپلای تماس بگیرید. مشاوران مهاجرتی ما شما را به گونهای کمک میکنند که با مهرهای ریجکت و رفیوز در پروندهتان مواجه نشوید.